Kasih-sayang tiada batasnya...hari ini hilang, esokkan menjelma...

Friday, June 25, 2010

Santai Menonton TV



Salam. Inilah gelagat anak2 ku tatkala menonton filem Wall-E kesukaan mereka di rangkaian Disney Channel. Tengoklah..............bukan main asyik lagi.............sampai boleh berkongsi tilam!
*
*
*
*
*
*
Perhatikan si Along........siap 'menyabung kaki' lagi.................
Hmmmm.......alahai, anakku!
Wassalam.

Kerusi Senaman



Salam. Kerusi senaman ni baru tarik keluar daripada bawah katil........anak2 aku yang sibuk nak bersenam......patutnya akulah yang duduk kat situ.........tapi.........kalau aku duduk kat situ, siapa pulak nak ambik gambar?
*
*
*
*
*
*
Kerusi ni aku beli masa bujang dulu...........konon2 tengah rajin nak bersenamlah! Entah kenapa........sekarang ni baru terasa macam nak bersenam balik..........
Wassalam.

Ku Lihat Hijau....


Salam. Lama tidak berceloteh dalam blog ku ini......kali ni ceritanya tentang tanganku yang dah 'sejuk'......ha...ha...ha....aku dah mula ada minat bercucuk-tanam. Natijahnya, anak2 aku pun sibuk nak menanam jugak.......apa yang aku tanam?
*
*
*
*
*
*
Alah........pokok-pokok biasa aje.........pokok pandan, pokok sambung nyawa, pokok serai dan pokok halia. Padanlah...........dengan tanah yang sekangkang nyamuk yang aku ada ni.......
Kalian ada idea tak..............pokok apa lagi yang boleh aku tanam?
Wassalam.