Kasih-sayang tiada batasnya...hari ini hilang, esokkan menjelma...

Saturday, February 20, 2010

Sepetang di Taman Permainan





Salam. Petang semalam macam tiba-tiba je tergerak hati nak bawa budak2 ni pi main kat taman permainan.....so, dlm jam 6 ptg....aku dan abah budak2 ni bawak le diorang ke taman permainan yang berhampiran......
*
*
*
*
*
*
Tengoklah wajah gembira budak2 ni....habis satu taman diorang ronda....sampai tak larat nak kejar....
*
*
*
*
*
Aku tiada dalam gambar sebab aku la jurugambarnya sambil jaga botol air diorang.....
Tapi sempat gak la aku pun berayun-ayun kat buaian macam Bawang Putih, Bawang Merah....
*
*
*
*
*
*
Sekian, entry ringan di kala aku demam.

Friday, February 19, 2010

Blog : Entry Kering Idea di Petang Hari



Salam. Dah beberapa hari tak update blog sebab aku sibuk dgn tugas sbg S/U Jawatankuasa 3K dan S/U Jawatankuasa Mesyuarat.....plus sibuk melayan kerenah anak2 pula....curi-curi masa layan FB di samping menanda buku anak muridku.
*
*
*
*
*
*
*
Hari ni pulak mcm kering idea nak menulis....so, aku upload gambar2 ajelah....tengok aje lah ye....
*
*
*
*
*
*
*
Gambar atas sekali tu kat Jusco Equine Park...budak2 ni nak main kat Kid's Fun Zone lps aku keluar dari post office krn renew lesen memandu yang dah 2 mggu tamat tempoh!
*
*
*
*
*
*
Lps balik dari Jusco Equine Park, anak2 ku tersenyum gembira krn tlh berjaya 'menerbangkan' duit aku........dan wajah aku pulak macam dalam gambar ketiga tu! Senyum dalam paksa...paksa dalam rela....
*
*
*
*
*
*
Sekian, entry tah apa-apa........

Saturday, February 6, 2010

Hentian Selesa





Salam. Mesti korang tertanya-tanya...apa bendanya Hentian Selesa ni kan? Well.....in my school SKPP 16(1), we call our tandas as Hentian Selesa!
*
*
*
*
*
*
Semua tandas yg ada kat skolah ni mesti diberi sentuhan seri....tak kiralah tandas guru atau pun murid. Yg pastinya.....cikgu2 la yg menyumbang tenaga.....
*
*
*
*
*
*
Ada sesiapa nak buat mcm ni di rumah sendiri? Silakan....pastinya anda akan berasa selesa setiap kali nak qada hajat!
*
*
*
*
*
*
SELAMAT BEREKSPERIMENTASI

Friday, February 5, 2010

Dunia Baru Aku-SKPP 16 (1)

Salam. Bertemu kembali. Rasa mcm dah lama tak jengah blog ni....sejak masuk skolah baru, mmg rasa macam bz jer....Sejak 25 Januari yg lalu, aku dah jadi warga SKPP 16(1). Mmg saspens....masuk skolah baru, budaya skolah pun mestilah baru kan?
Hari pertama lapor diri, mmg berdebar giler....rasa mcm baru nak mintak kerja. Pukul 7 pagi aku dah sampai kat skolah baru...dup..dap...dup...dap....berdebar tggu Guru Besar.Akhirnya, GB pun sampai.....dgn penuh takzimnya, aku pun pergilah melapor diri. Tatkala ku bertemu dgn GB, ku hulurkanlah fail plastik murah yg berisi surat pertukaran dan beberapa keping sijil yg aku rasa perlu.....GB pun belek-belek seraya berkata "Markah prestasi awak tak ada ke?" Dalam hati aku berkata-kata....pindah skolah kena bawak markah prestasi ke??? Aku pun jawablah dgn tak berapa yakin..."Tak ada,Puan. Kalau Puan nak, saya akn minta daripada GB lama". Lalu puan GB menjawab...."Hmmm...kena minta ni...kita nak juga tau mcm mana prestasi awk di skolah lama".
Kawan-kawan, prestasi aku kat skolah lama taklah seteruk mana....markah aku selalu 85% ke atas...agaknya GB baru ingat aku pindah sbb ada masalah kot?
He...he...he....
Alhamdulillah, dah hampir 2 mggu di sini...aku dah boleh biasakan diri....dgn cikgu2 lama di situ pun aku ok....hmmm....barulah merasa mkn di kantin skolah.....Mknnnya sedap, cuma aku dah biasa ambik BrUnch....so, mkn sehari sekali je....ada masa, Cikgu Azizah ajak pi mkn kat kantin skolah menengah kat sebelah tu je.....
Cuma......
Yg tak bestnya ialah kat skolah ni ada cikgu 'pool' ( apa benda ni?)
Pd yang tak tau...cikgu 'pool' ni ialah seorang cikgu yg ada sedikit keuzuran pd dirinya....mmg ada surat daripada panel perubatan yg cikgu ni kurang waras (boleh sebut ka?) dan dia masih lg berkhidmat di skolah....tapi dia tak mengajar la....duduk saja ja....
Bila mai angin tak betul dia, dia mulalah sebut macam2 perkara yg mengarut2....sakit telinga dengar tapi terpaksalah tahan.....cikgu2 lama kat sini dah naik cemuih dah....pihak pentadbir pun tak leh buat apa2.....