Kasih-sayang tiada batasnya...hari ini hilang, esokkan menjelma...

Wednesday, June 1, 2011

Terima Kasih, Semua!

Sijil penghargaan yang saya terima daripada SKPP 16(1)

Salam. Bertemu kembali. Entri kali ini saya tujukan buat semua warga SKPP 16(1)....para pentadbir, rakan-rakan guru serta staf sokongan.....ucapan terima kasih yang tidak terhingga kerana sokongan dan bantuan kalian kepada saya sepanjang tahun 2010 yang lalu.
*
*
*
*
*
Tahun 2010 merupakan titik baru dalam kalendar perguruan saya...manakan tidak, tahun tersebut merupakan tahun penghijrahan saya selepas hampir 10 tahun menabur bakti di SJKC sebelum beralih ke SK. Dedikasi, komitmen, kerajinan dan kesungguhan rakan-rakan guru di SJKC dahulu saya bawa ke SKPP 16(1).
*
*
*
*
*
Pada mulanya, saya agak kekok untuk menyesuaikan diri di sini....tambahan pula ada 'insan-insan' tertentu yang melabelkan saya sebagai 'guru sekolah Cina' tetapi saya pekakkan telinga sahaja. Namun saya bersyukur kerana kesempatan saya berkhidmat di SJKC membolehkan saya melihat dunia yang lebih luas dalam bidang perguruan ini. Betapa berbezanya budaya murid, budaya sekolah, budaya rakan sekerja dan budaya pentadbir.....tetapi bagi saya, yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan.
*
*
*
*
*
Di sini juga, saya banyak belajar perkara baharu yang saya tidak pernah berkesempatan untuk mempelajarinya sebelum ini....terima kasih kerana memberi saya peluang ini.
*
*
*
*
*
Akhir kata, saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan TAHNIAH buat rakan-rakan yang telah menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2010. Mereka ialah :

1. Cik Junaidah Abdul Rahman - Guru Media
2. Pn. Nor Azah Din - Guru Bimbingan & Kaunseling
3. Pn. Rose Hajar Abdul Rauf - Guru Sains
4. Pn. Norlizah Wagiyo - Guru LINUS (BM) ~ selamat menunaikan umrah!
5. Pn. Rosniza Mohd Yusoff - Guru B. Inggeris ~ semoga gembira di sekolah baharu!
6. Pn. Siti Nadiyah Mat Hussain - Staf Sokongan ~ terima kasih kerana buatkan gaji!

Terima kasih, semua! Tanpa sokongan dan bantuan kalian....siapalah saya!

No comments:

Post a Comment