Kasih-sayang tiada batasnya...hari ini hilang, esokkan menjelma...

Sunday, November 21, 2010

Ahli Baru Rumah Kami


2 ekor kura-kura peliharaan anak-anakku....


Ini pula 5 ekor ikan pelbagai jenis yang menjadi 'penenang' tatkala aku rasa stress....seronok tau tengok ikan-ikan ini berenang!


Salam. Suspens? Ha...ha...ha.... inilah dia ahli baru rumah kami....2 ekor kura-kura dan 5 ekor ikan. Mulanya anak-anak yang minta nak bela.....jadi aku pun belilah ikan tu dahulu. Apabila ke kedai 'Fish Love Pet Enterprise' tu sekali lagi.... si Along minta nak kura-kura pulak.
*
*
*
*
*
Setakat ini, akulah yang 'membela' haiwan-haiwan ini sepenuhnya.....anak-anak 'membela' pada namanya sahaja!


p/s : Along dan Adik betul-betul asyik dengan kura-kura.....sampaikan nak tidur tepi kura-kura!

3 comments:

  1. salam. apa kabar cikgu. lama kpah tak ke mari. sihat ke.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.
    Semoga ahli baharu tersebut cukup selesa kat rumah baharu dia.

    TQ

    ReplyDelete
  3. Salam, k Pah. alhamdulillah....sihat. 2011 Along dah masuk tadika....

    Wslm, Admin. Terima kasih kerana ke sini....

    ReplyDelete