Kasih-sayang tiada batasnya...hari ini hilang, esokkan menjelma...

Sunday, November 21, 2010

Arabian Nights of Glory @ Pullman Putrajaya Lakeside

Kad jemputan bekas tangan Ustz. Ariesha Khana.....kreatif, kan?


Yang berbaju serba ungu tu lah tuan punya blog ni!!!!!

Inilah dia plak yang aku tak sangka nak dapat pada malam itu.....syukur!!!!



Salam. Bertemu kembali. Dalam kesibukan mengejar tarikh akhir menghantar takwim dan perancangan panitia untuk tahun 2011, aku masih sempat menulis entri ini.
*
*
*
*
*
*
Kenapa tiba-tiba entri ni bertajuk Arabian Nights? Ini disebabkan oleh tema majlis makan malam akhir tahun bagi guru-guru dan staf SKPP 16(1). Ia berlangsung pada 15 November 2010 yang lalu bertempat di Pullman Putrajaya Lakeside Hotels & Resorts yang bertaraf 5 bintang. Nasib baiklah ada majlis yang sebegini....kalau tidak, memang tak terjejak tempat-tempat seperti ini.
*
*
*
*
*
*
Antara objektif utama majlis makan malam akhir tahun ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada guru-guru yang telah bekerja keras sepanjang tahun 2010 yang lalu.
Setiap tetamu yang hadir diberi 'door gift' iaitu set mini Tupperware. Kemudian, diadakan juga cabutan bertuah yang mana aku telah menerima sebuah seterika baju yang baharu! Selain itu, turut diadakan juga permainan. Kali ini, aku memenangi acara 'Siapa ada duit syiling paling banyak?' Ha...ha...ha....sebab tu beg tangan aku berat yang amat!!!!
*
*
*
*
*
Acara paling meriah ialah pakaian terbaik mengikut tema yang mana penjuriannya dilakukan oleh staf Pullman. Untuk segmen ini, aku kurang bertuah sebab aku ni tak pandailah nak bergaya-gaya ni.....Kategori lelaki dimenangi oleh Cikgu Faizal dengan pakaian pahlawan Perang Uhud. Kategori perempuan pula dimenangi oleh Ustazah Ariesha Khana dengan pakaian puteri Arab....memang cantiklah!
*
*
*
*
*
Malu tau....sebab tempat parking dengan venue majlis agak jauh....sepanjang jalan, kami kena gelak dengan staf-staf hotel.....mana taknya, pak Arab dan mak Arab yang menginap di situ pun tak 'seArab' macam kami!!!!! Memang kenangan manis betullah....
*
*
*
*
*
Yang paling aku tak sangka, plak yang cantik berkilat seperti dalam gambar di atas tu menjadi milik aku! Alhamdulillah.............syukur sangat!!!!!!!!


p/s : Untuk rakan-rakan guru yang mengenaliku dan masih berkhidmat di SJK.....bebaskanlah diri anda dari sana.........................

No comments:

Post a Comment